Datum:
LOCATIE:

Met hulp van het publiek wil The Hague Street Art nieuw werk maken in de wijk Rustenburg-Oostbroek

De afgelopen jaren heeft THSA in stadsdeel Segbroek bijna veertig elektriciteitshuisjes beschilderd, die voorheen voor een treurig straatbeeld zorgden en een magneet waren voor illegale graffiti en posters.

De schilderingen hebben een preventieve werking tegen deze vormen van vandalisme en zorgen bovendien voor een veel vrolijker straatbeeld. Dit unieke project heeft ervoor gezorgd dat Den Haag nu eigenaar is van de grootste publieke Street Art expositie van Nederland.

 

Samen met de bewoners zorgen voor kleur

We willen met dit project, samen met de bewoners, ervoor zorgen dat de huisjes een vrolijke toevoeging worden op de speelplaatsen zodat de buurt er trots op kan zijn!

Om dit te realiseren gaan we als eerst in gesprek met de omwonende wijkbewoners die gebruik maken van de speelplaatsen om erachter te komen wat zij belangrijk vinden en graag op de huisjes zouden willen zien. Vervolgens zullen de kunstenaars gebaseerd op deze wensen ontwerpen indienen waar de hele wijk online op kan stemmen. Onder begeleiding en met hulp van een professionele Street Art kunstenaar zal het winnende ontwerp door de jonge bewoners op de huisjes worden geschilderd.

Om ervoor te zorgen dat de schilderingen lang mooi blijven en gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt, worden de huisjes voorzien van een beschermende coating. Zo maken we samen kwalitatief goede schilderingen waar de wijk lang plezier van heeft!

Crowdfunding

De bewoners willen al jaren dat er iets positiefs gedaan wordt met de saaie huisjes, maar zij kunnen dit niet alleen. Met jullie hulp kunnen we dit project organiseren en voor een succesvol resultaat zorgen!

Met jouw donatie draag je bij aan een kleurrijke omgeving voor de bewoners van Den Haag en bied je een legaal podium voor Street Art kunstenaars. Als dit nog niet genoeg rede is, hebben we ook nog een aantal leuke tegenprestaties bedacht om iedereen te bedanken voor de steun!

Doneer en kom kijken bij de feestelijke opening om de bewoners te ontmoeten en de beschilderde huisjes te bewonderen!

 

https://www.voordekunst.nl/projecten/5762-street-art-elektriciteitshuisjes