Datum: 01-03-2017
LOCATIE: Colombia Colombia

THSA ver van huis!

THSA member Ringo reisde bijna de hele maand februari door Colombia, dat naast een prachtig land een waar Street Art walhalla blijkt te zijn. 

In de hoofdstad Bogota worden dagelijks graffiti tours gelopen (zie www.bogotagraffiti.com) door een team van ervaren gidsen. Sinds februari 2017 is de ‘Bogota Graffiti Tour’ zelfs dé nummer activiteit in de stad volgens de populaire reizigers app Tripadvisor. Bijna dagelijks worden er nieuwe kunstwerken in het centrum toegevoegd; toestemming voor een wandschildering is hier een stuk makkelijker dan in Nederland. De meeste inwoners van de stad zijn dol op wandschilderingen en hebben graag een kleurrijk Street Art werk op hun huis of winkel. 

De belangrijkste snelweg door de stad staat kilometers lang van boven tot onder helemaal vol met gigantische wandschilderingen, een plek die niet eenvoudig te beschilderen lijkt. Uit een bizar verhaal blijkt dat Justin Bieber hier mede verantwoordelijk voor is geweest: het tiener popsterretje heeft, na een optreden in de stad, onder politiebegeleiding een ‘piece’ gezet langs deze snelweg. De lokale scene was verbijsterd. De politie verklaarde dat hij ‘zichzelf positief aan het uiten was’ en hem daarom hebben geholpen. De artiesten verenigden zich en er werd een weekend afgesproken waarbij ze zich allemaal zouden ‘uitten’. Een weekend lang werd er non-stop geschilderd langs deze snelweg, tot grote vreugde van de inwoners. Ze hebben de artiesten het hele weekend gesupport door ze eten en drinken te brengen.

De foto’s zijn genomen is Bogota, Medellin en Cartagena.