Disciplines
Over de kunstenaar

Richard Sluijs (oprichter RichLab) is een veelzijdig en geëngageerd grafisch- & ruimtelijk ontwerper / illustrator / schilder en plannenmaker met eigen studio in Den Haag. Geestelijk vader van het Schilderswijk-muurschilderingenplan waarmee hij toetrad tot The Hague Street Art. 

Mag de mensen graag aan het denken zetten, maar schuwt ook luchtiger projecten niet waarbij hij met enige tongue-in-cheek de wereld letterlijk en figuurlijk meer kleur geeft in de vorm van schilderijen, posters, maquettes, T-shirts of een guerilla-tennisballenboom.

Verzamelaar van grote collectie per ongeluk ontstane verfvlekken in de openbare ruimte, welke geleid hebben tot een uitgebreide serie collages 'Accidental Twomblies'.

Transformeerde het elektriciteitshuis op de kruising Valkenboslaan/Copernicusplein in een nostalgisch stationshuisje, passend bij de architectuur van de omliggende gebouwen, waarbij hij tevens een eerbetoon aan Haagse Helden Koot & Bie bracht.

Werkt graag met op straat bij het grof vuil of in containers gevonden (rest-)materialen en objecten, simpelweg omdat hij er slecht tegen kan dat in potentie nog goede spullen de verbrandingsoven in gaan. Bouwt momenteel bijvoorbeeld gestaag door aan grote collectie drie-potige raketten, gemaakt van o.a. weggegooide stoelpoten, trapleuningen, kapstokken, bezemstelen etc. gevonden tijdens de noodgedwongen lockdown-wandelingen: het ‘Corona RichLab Rocket Program’ (CRRP).

Details

WIL JE RichLab INHUREN VOOR EEN PROJECT?