Datum: 25-06-2018
LOCATIE: Anna van Hannoverstraat 4 Voormalig Pand Sociale Zaken

The Hague Street Art werd begin dit jaar weer benaderd voor een ontzettend mooi project.

De inbreng van betrokkenen vinden wij altijd erg waardevol en ook in dit geval speelt dat een zeer nadrukkelijke rol. Vanuit VORM ontwikkeling en MRP Development heeft het voormalige SoZaWe gebouw tegenover station Laan van NOI een nieuwe bestemming gekregen en wordt sinds maart 2018 bewoond door statushouders en jonge Hagenaars. Dit gebouw zal tevens een enorme rol spelen in de ontwikkeling van het Central Innovation District, waarin deze gelegen is, en het een enorme push geven.

Om van dit gebouw een mooie, bruisende en inspirerende omgeving te maken, is o.a. THSA benaderd om hier een rol in te spelen en samen met de statushouders tot een aantal mooie muurschilderingen te komen. Kunstenaars Tobias Becker-Hoff, Davy de Ronde, Daan Wille en Mike Freeke hebben in een aantal participatierondes een behoorlijk scala aan ideeën bij elkaar gebundeld om tot een krachtig ontwerp te komen. Het Haagse Iconen project is hierbij ook meegenomen in het achterhoofd en op deze manier zijn de statushouders uitgedaagd om de iconen vanuit hun achtergrond te vertalen naar een muurschildering.

Inmiddels pronkt op één van de buitenmuren nu een prachtige muurschildering waarin een aantal iconen vanuit Soedan, Syrië en Eritrea zijn weergegeven. Het samenwerken en daarbij behorende mooie resultaat leverde enorm veel enthousiaste reacties op. Komende week zal worden begonnen aan een tweede muurschildering in het gebouw en we kunnen nu al niet wachten op het resultaat!