Datum:
LOCATIE: Den Haag

The Hague Street Art heeft veel ervaring op het gebied ‘green graffiti’. Vanaf het moment dat er eco vriendelijke spuitverf werd geïntroduceerd zijn wij hiermee gaan experimenten.

Inmiddels hebben wij diverse,professionele, opdrachten uitgevoerd met verf die niet schadelijk is voor het milieu. Hier volgt een opsomming van de meeste bijzondere projecten: Zo hebben wij in 2013, ter gelegenheid van de opening van ‘Nieuw Babylon’, een bewegwijzering rond het hele centrum aangebracht om het vernieuwde winkelcentrum beter te kunnen vinden. Dit was een van de eerste eco vriendelijke Street signing acties in de Haagse Regio.

      

 

In het najaar van 2014 oktober heeft één van onze kunstenaars, Sjors Kouthoofd, een prachtig kunstwerk gemaakt rondom het nieuwe waterpunt  van Dunea. Het draaide hier allemaal om het milieubewustzijn en de realisatie dat water zeer belangrijk en bovendien heel gezond is. Vandaar deze 'groene' schildering. Check hier een gave video-edit van het project, gemaakt door Ravi Sandberg.

   

 

Een ander hoogtepunt op  ‘green graffiti’ gebied was een project in het najaar van 2015: hierbij werd bezoekers van de Haagse Grote Markt straat op speelse wijze duidelijk gemaakt dat het plaatsen van rijwielen hier niet is toegestaan. Artiesten Tobias Becker Hoff en Jochem Cats schilderden bij deze actie monsters en typografische uitingen op de straatstenen met, uiteraard, volledig eco vriendelijke verf.